Post Covid Workplace Renewal

Location

Hawthorn, Victoria

Year

Feb – Nov 2022

Services

Principal Consultant
Architecture
Contract Administration
Interior Design
Design team management

Photography

Overview

Having designed and delivered the building over a decade ago, we were again engaged to refurbish 2 levels of office space within The George Building on Swinburne University of Technology’s Hawthorn campus. Our scope included the IT department on level 6, and departments including finance, strategic planning and data analytics, facility services, sustainability and procurement on Level 7, a total of 1,300 sqm.

With a focus on adaptive reuse, we maintained existing meeting rooms, kitchenettes and amenities, prioritising upgrade of the agile open plan spaces that would be effective in a post-COVID environment.

Diversifying and reinvigorating workspaces

With COVID-19 acting as a catalyst for increased remote collaboration, we designed inventive workspace solutions which doubled the number of informal and quiet spaces, future proofing the fitout.

Applying the approach of creating ‘neighbourhoods’, we recreated the characteristics of invigorating spaces such as cafes, in an office context. Diversifying a repetitive floor plan, these new spaces manifested in a variety of formats including semi-private booths with arched doorways, high-back lounges and single-person nooks — enticing remote workers back into the office.

Designing to support change

This project exemplifies our team’s ability to adapt evolving project requirements while maximising the potential of a limited budget. By building respectful relationships with staff, we were able to deliver fit-for-purpose spaces that they now enjoy every day.

Warm, welcoming and spoilt for choice

Embraced by our client and staff alike, our creative solution not only met specific operational needs of distinct departments, but also delivered choice and contemporary ways of working within a warm and welcoming setting.